www.stefaanboel.be www.hemelaer.be www.demahotels.be www.deridder.info www.peeraer-dexters.beAangevuld op 08/08/2017

Het woord van de Voorzitter
Eddy De Bock

Beste vrienden,

Het gala diner dansant was een voltreffer, zeker wat betreft de ontspannen sfeer en de voortreffelijke muziek die ervoor gezorgd heeft dat er ontzettend veel werd gedanst. Dat het eten wat minder was in kwaliteit kon de pret niet derven, de DJ Walter deed zijn uiterste best om van bij het begin zoveel mogelijk koppels op de dansvloer te krijgen. De positieve commentaren achteraf liegen er niet om, bijna iedereen die bij vertrek afscheid nam verzekerden hun aanwezigheid voor volgend jaar. Ere wie ere toekomt, ik dank van harte alle bestuursleden die zich met hart en ziel hebben ingezet om deze gala te organiseren en te doen slagen.
Bedankt, well done!

Beste vrienden, jullie ontvangen het tijdschrift opnieuw gedrukt. Deze beslissing werd binnen de Raad van Bestuur genomen na de talrijke klachten die ons bereikten nadat vorige maal het tijdschrift enkel via mail werd verstuurd. Dit was om verzendingskosten te sparen, maar de overgrote meerderheid van de leden wensen wat meer uit te geven voor een gedrukt exemplaar i.p.v. een elektronische versie. Vandaar dat wij terug overschakelen en zullen de tijdschriften opnieuw verdeeld worden op de maandelijkse lunch of opgestuurd worden met de burgerpost.

België leeft nog steeds met het veiligheidsniveau 3, op èèn na de hoogste score in het land. Gezien dit nu al maanden het geval is, raken wij stilaan gewoon aan het beeld van verscherpte bewaking overal waar meerdere mensen samenkomen. En dit is maar goed ook want een bloedbad zoals wij gekend hebben en waar wij nog met de regelmaat van de klok mee geconfronteerd worden, willen wij kost wat kost vermijden. Hoewel de aanwezigheid van zoveel politiemensen en militairen zeker niet alles oplost, zijn wij toch oprecht fier dat door de koelbloedigheid van een militair in het Centraal station van Brussel een nieuw bloedbad werd vermeden.

Met de zomermaaltijden in het Kasteel Fruithof is ons jaarprogramma al ver gevorderd. Toch staat er ons nog heel wat te wachten in de laatste vier maanden van 2017. Verder in dit tijdschrift vinden jullie al zoveel mogelijk informatie over de uitstappen die wij plannen waaronder een bezoek aan èèn van de Belgische wijnstreken, een bezoek aan het Fort 2 en een privémuseum WO2 en niet te vergeten de nationale dag Mars en Mercurius in Béronsart en Maredsous, Club Namen. Als wij daar nog onze maandelijkse lunches, de Korpsmaaltijd en een eindejaarsbijeenkomst aan toevoegen, dan kunnen wij dit jaar tevreden en voldaan afsluiten.

Voor iedereen die nog met vakantie vertrekt, wens ik mooie, aangename, zonnige en vooral prettige verlofdagen en een behouden terugkeer.

Leve Mars en Mercurius, Club Antwerpen!

Eddy De Bock